المسقعة المصرية

المقادير:

ربع كيلو باذنجان رومي

ربع كيلو فلفل اخضر

ربع كيلو بطاطس

راس ثوم كبيييرة

نصف كوب كبير خل

3 طماطم حمراء كبيرة

زيت للتحمير و لعمل صوص الطماطم

الطريقة

نقطع الباذنجان زي ماتحبي مكعبات كبيرة ماشي او حلقات او انصاف حلقات مافيش مشكلة

و نحمره في الزيت لحد ما يستوي

و نرش عليه ملح بكمون لما يطلع من الزيت و نركنه علي جنب

و الفلفل الاخضر نشقه نصفين علشان مايفرقعش اثناء التحمير

و نحمره برضه و لما يطلع نحط عليه ملح بالكمون و نركنه

و البطاطس نقطعها مكعبات و نحمرها

و نرش عليها ملح بالكمون و نركنها علي جنب

في اثناء تحمير الحاجات ديه كلها نحضر صوص الطماطم

نهرس الثوم ناعم و عليه ملح و فلفل

و نحضر حلة صغيرة فيها شوية زيت سخن علي قد الثوم

ياريت مانكترش الزيت علشان ماننساش ان الباذنجان و الباطاطس فيهم زيت مكان التحمير

و نشوح الثوم و لما لونه يبدأ يتغير نحط عليه الخل

و لما الخل يغلي نحط علي عصير ال3 طماطمات اللي قلنا عليهم

لو الفلفل بتاعك مش حامي ممكن تحطي ملعقة شطة

بتدي طعم تاني لو مشطشطة

و نسيب الخليط ده كله علي النار لحد ما الصلصة تتقل خااالص

و مايكونش فيها ماية

في طبق بايركس او صينية نحط الباذنجان و نقطعه بإدينا صغير خالص

و عليه الفلفل برضه نقطعه صغير بإدينا

و عليهم البطاطس برصه نهرسها بإدينا

لو عايزة تهرسي الحاجات ديه كلها بالشوكة مافيش مشكلة بس احنا مش عايزين نهرسهم خالص

و بعدين تجيبي صوص الطماطم و تحطيه علي الحاجات اللي قطعناها صغير ديه و تقلبي كويس

بحيث تتجانس كل حاجة مع بعض

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق