الحواوشى المصرى

المقادير

1 كيلو لحم مفروم

نصف كيلو بصل مبشور

ثمن كيلو لية ضاني

ملح و فلفل

الطريقة

بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و اللية و الملح و الفلفل علي بعض

اللية لو طرية

(مش مجمدة في التلاجة )

اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة

ابشريها علشان تبقي حتت صغيرة ماتبانش

بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة

(المتاح يعني)

و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص

لان الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني

انا مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي

(قبل ما اعرف ان فيه ليه)

ماحستش بطعمها خااالص

و البصل و الملح و الفلفل غطي علي طعمها خالص

حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر

قاللي كل ده مالوش لزمة لو من غير اللية

و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت عليها

و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها

بس ماتكتريش كمية اللحمة في الرغيف علشان تستوي

و تلفيها في ورق ابيض

او ورق فويل

و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة

لو الفرن سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة

انا بعمل الكمية بتاعة اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها و احشي بيها عي

العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم

الاقي حاجة ناكل

و طبعا الطريقة ديه غير بتاعة الاسكندرانية

لانهم مش بيحشوه في عيش

دول بيعملوا عجينة و يحشو العجينة باللحم المفرومة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق